Omakotitalon ilmanvaihtoremontti

Roslundien kodissa vaihdettiin ilmalämmityskone ja tehtiin kanavapuhdistus

Vantaan Itä-Hakkilassa sijaitsevaan 2-kerroksiseen omakotitaloon vaihdettiin uusi ilmalämmityskone ja tehtiin samalla ilmanvaihdon kanavapuhdistus.

”Olin harkinnut ilmalämmityskoneen vaihtoa jo pitkään, ja kun IV-Lepistöltä tultiin tekemään naapuriin samanlaista remonttia, päädyin vaihtamaan 37 vuotta vanhan ILA-15:n uuteen Enerventtiin”, kertoo talon isäntä Teppo Roslund. ”Samalla pääsimme vihdoin puhdistamaan talon ilmanvaihtokanavat, mikä olisi pitänyt tehdä jo paljon aikaisemmin. Putkistoihin oli kertynyt jo todella paljon pölyä. Kanavat olivat kuitenkin niin hankalassa paikassa rakenteiden sisällä, ettei puhdistaminen onnistunut.”

Uusien puhdistusluukkujen ansiosta kanavapuhdistus on jatkossa mahdollista tehdä suositusten mukaan, viiden vuoden välein. Muitakin etuja on talon väki jo huomannut.

”Puhdistuksen jälkeen huoneisiin tuli heti raitista ja puhdasta ilmaa, ja tunkkainen haju hävisi”, Roslund kertoo. ”Yksi iso muutos on sekin, että keittiön liesituulettimen rasvaisia ilmavirtoja ei enää kierrätetä kotilämpökoneen kautta, mikä oli vanhan järjestelmän suurin virhe. Siitä ei ollut mitään hyötyä edes lämmöntalteenotossa, joka oli vanhassa koneessa vain 20 %:n luokkaa. Nyt lämmöntalteenotossa päästään liki 80 %:iin, ja keittiön liesituuletin on helppo nuohota erikseen vaikka joka vuosi. Se parantaa kodin paloturvallisuutta.”

Hyvin sujunut prosessi jälkisäätöineen

Kaikki Roslundeilla tehdyt asennustyöt kestivät noin kolme päivää. Pelkkä kanavapuhdistus, järjestelmän kartoitus ja IV-venttiilien irrotus veivät noin päivän. Myöhemmin tehtiin vielä ilmanvaihdon jälkisäätöjä.

”Yhteistyö sujui aivan mainiosti, ja yllätyin positiivisesti siitä, miten helposti koneen irrotus ja vaihto onnistuivat”, Roslund kertoo. ”Siinä oli ammattimiehet asialla! Kanavapuhdistuksessa toinen asentaja puhdisti kanavia ja toinen siirsi laitteita hormista toiseen. Harjaa käytettiin putkistossa monesta suunnasta ja venttiilistä käsin. Remontista ei aiheutunut meille häiriötä, vaikka olemme eläkeläisinä päivät kotona, ja kaikki pölyt menivät vahvan imun ansiosta suoraan pihalle.”

Rakennusalan konkarin kovat vaatimukset täyttyivät

Teppo Roslund on ollut itsekin 40 vuotta rakennus- ja saneerausalalla, joten odotukset työn laadulle olivat korkeat.

”Odotin, että jokin vaihe osoittautuisi hankalaksi, mutta niin ei käynyt, ja olenkin erittäin tyytyväinen asennustöiden lopputulokseen”, Roslund kertoo. ”Aikataulut pitivät, yhteisymmärrys pelasi todella hyvin ja kaikki sujui mukavasti.”

Lisäksi remontin loppuvaiheessa tuli esille, että Tuomas Lepistöllä pysyvät myös peltisakset tukevasti kourissa.

”Hän on ollut sellaisessa opissa, että tiesin voivani luottaa työn hänelle, ja uusi kotilämpökone asennettiinkin näkyvälle paikalle meidän olohuoneeseemme”, Roslund kertoo. ”Laite osuu silmään, mutta ei huonolla tavalla. Koneen suojakuoren muotoilu, valkoinen väri ja materiaalivalinnat ovat hienosti kohdallaan. Yhteistoiminnalla saatiin onnistunut lopputulos.”

Vapaalantie 8

Ongelma:
Asiakas oli teettänyt kiinteistössään sisäilmatutkimuksen, joka paljasti kiinteisössä olevan useita sisäilmaa heikentäviä elementtejä.

Ratkaisu:
Perustuen omaan kartoitukseen ja jo tehtyyn tutkimukseen määrittelimme konkreettiset toimenpiteet haittojen poistamiseen. Työ suoritettiin heinäkuun 2016 aikana.

Hotel Kämp

Ongelma:
Hotellin keittiön paistopisteen yläpuolelta puuttui huuva ja rasvasuodatin, jonka vuoksi keittiön käryt levisivät koko keittiön alueelle.

Ratkaisu:
Teimme keittiöön huuvan asennuksen ja rakennusmääräysten mukaisen kanavoinnin. Muutostyöt tehtiin iltaisin sekä osittain myös yöaikaan, jolloin ne häiritsivät mahdollisimman vähän keittiön normaalia toimintaa. Työ suoritettiin helmikuussa 2016.

Kiljavan Leirikeskus

Leirikeskukseen suoritettiin kokonaisvaltainen IV-urakka perustuen ennalta määriteltyihin toimenpiteisiin. Urakka suoritettiin lokakuun 2015 ja toukokuun 2016 välisenä aikana.

Forenom Hostel Vantaa Ilmailutie

Ongelma:
Toimistokiinteistö muutettiin majoituskäyttöön.

Ratkaisu:
Suoritimme koko kiinteistöön valmiin suunnitelman mukaiset IV-muutostyöt johon kuuluivat kanavapuhdistus ja ilmamäärien mittaus ja säätö. Työ suoritettiin marraskuun 2015 ja maaliskuun 2016 välisenä aikana yhdessä aliurakoitsijamme kanssa.

Forenom Hostel Helsinki Kornetintie

Ongelma:
Toimistokiinteistö haluttiin muuttaa majoituskäyttöön ja toteuttaa IV-koneiden uudistus.

Ratkaisu:
Perustuen ennalta määriteltyyn suunnitelmaan, uusimme vanhat IV-puhaltimet energiaa säästäviksi EC -moottoreilla varustettuihin puhaltimiin. Uusimme myös IV-koneiden ja kammioiden vanhat äänieristevillat Acutec -vaimennuslevyihin. Teimme kiinteistöön kanavapuhdistuksen sekä ilmamäärien mittaus- ja säätötyöt. Työ suoritettiin huhtikuun ja kesäkuun 2016 välisenä aikana.